در این نوشتار، ما به توضیح اینکه مینی کیس چیست و بررسی مزایا و معایب آن نسبت به سایر انواع کیس ها می پردازیم.
Mini Case ها در واقع همان کیس های معمولی می باشند ولی در ابعاد کوچک تر نسبت به کیس های معمولی تولید می شوند.
هر برندی برای کیس های مینی خود نام به خصوصی را انتخاب کرده و این تفاوت ابعاد را در آن نام نشان می دهند.
اگر شما می خواهید از امکانات یک کامپیوتر قدرتمند قابل ارتقا در اندازه ای کوچک و جاگیری کمتری نسبت به کیس های بزرگ رایج، بهره مند شوید، یک مینی کیس انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود به خصوص در مصارف اداری و تجاری .اتوماسیون های اداری و مصارف آموزشی .
Mini Case در ایران غالباً به صورت کیس های استوک وارداتی عرضه می شوند.
این کیس ها جمع و جورتر از کیس های معمولی هستند و برای افرادی و کسب و کارهایی که تمایل دارند سیستم دسکتاپ آنها فضای کمتری را اشغال کند مناسب هستند.
هر یک از برندهای تولید کننده این سیستم ها، نام خاصی را روی این نوع از سیستم های تولیدی خودشان گذاشته اند تا این سیستم ها را از کیس های بزرگ تولیدی شان تمییز دهند. به عنوان مثال، شرکت HP نام مینی کیس های کارخانه خودش را small factor و شرکت DELL نام این کیس ها را ultra گذاشته اند.
از معایب استفاده از کیس های مینی چه میدانید؟
در Mini Case به علت ابعاد کوچکتر نمی توان از چند هارد استفاده کرد در حالی که این امکان در کیس های با اندازه های بزرگتر امکان پذیر است. یکی دیگر از محدودیت های کیس های کوچک در مقایسه با کیس های بزرگتر این است که کاربر مجاز است فقط از گرافیک های متناسب با این نوع کیس استفاده نماید در حالی که در کیس های بزرگتر این محدودیت وجود ندارد. و همینطور هر کارت گرافیکی را نمی توان روی این کیس ها استفاده کرد و در حالت معمول باید از کارت گرافیک مخصوص آنها استفاده کنید.
مقایسه قیمت مینی کیس ها در مقایسه با کیس های بزرگ
قیمت کیس های مینی در مقایسه با کیس های بزرگتر کمتر است البته این امر وابسته به امکانات مینی کیس ها می باشد و نمی توان به وضوح گفت که این افزایش قیمت و یا کاهش آن به چه چیزی بستگی دارد.
غالبا قیمت کیس های مینی نسبت به کیس های معمولی با سخت افزار مشابه آنها بیشتر است. البته فرمول مشخصی برای محاسبه ارزان تر یا گران تر بودن این نوع کیس نسبت به سایر کیس ها وجود ندارد.
در پاسخ به این پرسش که آیا خرید یک مینی کیس با قیمتی نسبتا کمتر از یک کیس معمولی برای شما، تصمیم درستی هست یا خیر، تا حدود زیادی بستگی به معیارها و نوع استفاده شما از این سیستم ها دارد.
مزایای کیس های کوچک نسبت به کیس های بزرگ چیست؟
مینی کیس ها با توجه به ابعاد و اندازه ی کوچکی که دارند دارای طرفداران زیادی هستند. و همچنین از نظر زیبایی و اندازه بهتر از کیس های معمول هستند. این قابلیت این کیس ها را برای استفاده در محیط های اداری و حتی منازل بسیار مقبول ساخته است.
البته این را هم نباید نادیده بگیریم که در نظر اکثریت افراد، این کیس ها ظاهر شیک تری هم نسبت به سایر کیس ها دارا می باشند.
این نوع کیس نیز همانند سایر کیس ها، تا حدود زیادی قابلیت ارتقا دارد. رم، گرافیک و هارد این نوع سیستم مانند سایر کیس ها قابل ارتقا است. البته به علت اندازه کوچکتر آن، دارای برخی محدودیت ها نیز می باشد.
مثلا در برخی Mini Case ها با فضای کوچکتر، لازم است از قطعات لپ تاپی استفاده شود.
همچنین این کیس ها به کارت گرافیک مخصوص Mini Case نیاز دارند و در صورتی که بخواهید از سایر کارت های گرافیک استفاده کنید، لازم است از یک پایه مخصوص کمک بگیرید. در حالی که در کیس های بزرگ این مشکلات وجود ندارند.
بدنه کیس های مینی نسبت به سایر کیس های بزرگ مقاوم تر است و در صورتی که به زمین بخورند، خطر چندانی قطعات داخل آنها را تهدید نمی کند.
این کیسها همانند کیس های معمولی دارای ddr2 ddr3 ddr4 میباشند که نسبت به مصارف مختلف متغییر میباشد.
پاین کیس های مینی نسبت به کیس های عادی طول عمر مفیدتری دارند چراکه در اثر گرد و غبار دچار مشکل نمی شوند. همچنین این کیس ها به دلیل ساختار و طراحی منحصر به فردی که دارند، از خرابی های حاصل از حرارت زیاد سی پی یو در امان هستند.
این کیس ها نسبت به سایر کیس های عادی، مصرف کمتری دارند این بیشتر به علت استفاده از فناوری 14 نانومتری در سی پی یوهای این کیس ها است.
کم مصرف بودن مینی کیس موجب تولید کمتر گرما در آن می شود، علاوه بر این، طراحی و جنس بدنه مینی کیس ها غالبا به دفع گرما کمک می کند، علاوه بر این در صورت نیاز می توان برای خنک کردن بیشتر این کیس ها از انواع خنک کننده ها استفاده نمود.
مینی کیس ها از جهت سخت افزاری مشابه کیس های معمولی هستند و از تمامی سیتم عامل ها همانند اندورید ، لینوکس و … پشتیبانی می کنند.
البته شما می توانید حافظه RAM ، پردازنده و یا هارد خود را ارتقاء دهید اما قابلیت ارتقاء در این کیس ها دارای محدودیت است و باید بدانید که این کیس ها حافظه ی کمتری در اختیار کاربر قرار می دهند و نمی توان از هر نوع قطعه در آن بهره برد.
باید بگوییم که کیس های کوچک و کیس های معمولی هر کدام دارای معایب و مزایای مخصوص به خود هستند و از این جهت تقریاب با هم برابری می کنند. بنابراین شما می توانید با توجه به نیاز و نوع استفاده ی خود یکی از این دو نوع کیس را انتخاب نمایید.
اگر به دنبال یک کیس جمع و جور، دارای ظاهر زیبا، مقاومت بالا، مصرف کم و قابلیت جابجایی آسان هستید، قطعا یک مینی کیس، انتخاب مناسبی برای شماست.
دیدگاهها 0
ارسال دیدگاه